Sunday, July 24, 2011

.:: Sakit Gigi ::.

Bencik...!!!! Bencik...!!!! Bencik...!!!!!!!!!
xske la sakit gigi ni....
xske la nk jmpa dentist ni....
sbbnya eiyda nih mmg penakot...pnakot kalo kna inject....
sawan ini mmg da ade sejak kechik2 lg...
asal nak jmpa dentist aje...gigil 1 badan....
hahhahahhahaha....
tp penakot2 pon sib baik gigi ok....
huhuhuhuhu....
:)

Entry yg dolu tu ade g dentist....
tp pnyalah ramai.....hadoiiiiiii....ingat sok luse nak g balik...
tp smpai la ni x brkesmpatan lg nak g dentist...
haihhhhhhh....
makin hari rasanya makin parah da nih....
x tahan sbb nak makan ssh...sbb ggi blkng ade brlubang cikit...
so nak tampal je...kalo x leh tampal n doc suruh cabut je gigi...
haaaa...jwbnya kim slam jela...
x sanggup...!!!!!
baik tanam je gigi...walaupn mahal cikit....
huhuhuhu....
lainlah kalo tanam ggi pon da xleh kan...mmg tahap da xleh watpe da...
so cabutlah gak wlpn pnakot....
hahahhahahahha....
:P

Actually gigi ni xlah skit sngt...just ade masa2 je...
cuma rasa ssh nak mkn la...rasa x selesa je...
rasanya ade 2 lubang kot kat gigi blakng...kiri n kanan...
haaaa...kan ke ssh tu nak knyah mkanan....
pstu ade 1 gigi tanam ni pon da mula rasa sakit...
nape entah...mcm brjangkit2 lak...
haihhhhhh....
:(

Gigi tanam ni buat da lma gak time skola2 dolu...
tu pon akibat makan ape entah...patah separuh...sebtng je ok..ggi depan lak tu....
so xd pilihanlah kan slain tanam gigi je...
mngikut kate doc...ggi tanam ni xkan sakit2 lg...sbb doc tu da matikan urat....
n proses nak tanam ggi ni ambik masa brhari2 la gak...
sbb katenya step by step...
huhuhuhuhu...
n kosnya bratus2 la gak....tp x ingatlah brapa....

pngalaman buat ggi tanam ni kan....
huhuhuhu...
buatkan seram je....
sbb doc tu masukkn mcm besi halus yg tlah dpanaskan kat gusi...
haaaa.....hambik....berasap2 la mulut kan...
sakit....????
sakit time inject2 la....pastu da kebas...x rasa pape pon....
tp mak yg nmpak pon naik takut...
kejap2 tanya...sakit x...??
hahahhahahhahahhaa....
:P

masa tu x pk ape....sakit pon lantak pi la....
janji x gongak...!!!!
hahhahahahhahahahhahahahhahahhaa.....
:P

N now....sejarah mgkin brulang.....
hadoiiiii...cuak gak la haiiiiii.....
harap2 xd pape la....
ok la nnt update lg pasal gigi nih....
kikikikikikikiki....
:P

Wednesday, July 20, 2011

.:: D.U.R.I.A.N ::.

Hohohohohohohoho....
durian.....oh.....durian.......
kikikikikkikiki.....
:P


apabila musim durian tba....
bukan mkn lg da...ni da takat melantak da jadinya...
hahhahahahhaha....
:P

kat umah eiyda ni ade pokok durian...tp sebatang jela...tu pon da pangkat moyang da....
hahhahaha....sbb da trlalu tua...
tp masa kegemilangan pokok durian ni...
fuhhhhh isinya sedappp...lazat brkrim...
n rasanya da puas da pokok ni brbakti pada tuannya...
n skrng ade gak durian kat atas tuuu...tp x brapa nak jadi la...ade pon takat 4-5 biji je...
:)

jeng..jeng..jeng.....
walaupn pokok durian ade sebatang je kat umah ni...akan ttpi...
pokok durian kat umah mrtua pnyalah bnyak....
pnah skali tu n buat prtama kalinya eiyda n hubby g kebun blkng umah sbb nak ambik durian...
bila da smpai tu....
perghhhhh gilos bnyak pokok durian....
n durian pon x yah cakap la...
mlambak2 kat ats tanah...
smpai da x trmakan...n da x trambik...
ayah mertua x jualkan pon kat org sbb katenya untuk anak cucu sdra mara buat mkn je....
huhuhuhuhu....
:)

n effectnya.....
eiyda pon demam....demam akibat mkn durian....
hahahahhahahahha....
bila da baik je cikit drp demam....santap lg...demam balik...n santap lg...demam balik....
haaaaa...cmtu la kiranya....brulang2....
hahahahhahaha....
:P
mna x nyerrr....
asal hubby balik keje je msti bawak balik durian....
smpai da x tahu da durian tu nak buat ape....
pulut durian....bubur kacang durian...smpailah kuih muih pon smua perasa durian...
hahahhahahahhaha.....

durian pnya pasal....
demam pon demam la....
janji sodap....
hahahahhahahahhahahahaha.....
:P







Thursday, July 14, 2011

.:: senyum... ::.

Td ptg....
eiyda g dentist sbb rasa gigi ni mcm da x brapa nak sihat....
jd haruslah dsihatkan...kan..kan...
huhuhuhuhuhu....
:P

so datanglah kat area yg agak jauh sedikit...
mak ckap kat ctu bagus...dtambhkn lg doc melayu....pompuan....
so secara automatiknya dlm pale otak ni trpk..msti brhemah la kan doc tu buat keje...
sblum ni eiyda biasa g dentist kat area umah je...
doc india...layanan pon superb...mmg puas hati...
tp kali ni ttba rasa nak ubah angin...
nak tolong melayu...
nak majukan melayu...
:)

bla da smpai tu...naik la kat atas...( klinik tgkat atas )
bla naik je...keadaan tu x seprti yg eiyda bayangkan...
tp xpe lg la kan...
mna tahu mgkin service baik pnya...kan..kan...
so mak pon tanyalah...

 mak : doktor ade x..?? 
minah senget : ade...tp x tahu bape lma boleh siap...( dgn suara yg agak tinggi n buat layan x layan )
mak : lma lg ke..??
minah senget : mmg lma..kite x boleh nak janji... ( smbil mate tgk tv )

haihhhhhh......wa suda hanginnnn....
hangin kus kus wa suda dtg woo...
senyum pon xd woo minah tuu....
lpas tu eiyda dgn slmbernya ckp xnak la wat kat cini...nak wat kat tmpat lain la...
tmpat yg eiyda biasa buat...
lalu trus trun...
n sblum trun smpat lg dia tanya..x nak buat ke..???
n eiyda jawab...xnak..!!!
hahahahahhahahahhahahhahahahhaha......

haihhhhh...knplah ade org mcm ni ek....
xd bahasa langsung...snyum pon tidak...
hormatlah sikit ckp dgn org weiiiii....
haihhhhhhhhh.....
:(

mcm mnalah org melayu nak maju....kalo keadaan mcm ni...
xd bahasa langsung...
last2 eiyda wat kat tmpat lma...
mahal pon xpe....tggu brjam2 pon xpe...
smuanya ku redahi...ku renangi....
eekkekekekkeke....
ape yg penting staff nyrr smua ramah n slalu trsnyum...
:)

Kacak luar
Kacak dalam
Kacak dengar sini
Kalau saya SENYUM
Awak mesti SENYUM sekali
Kalau kita SENYUM
Semua orang berjangkit
Bila semua orang SENYUM
DUNIA TIADA PNYAKIT

sndri pk arrr.....!!!!!








Tuesday, July 12, 2011

.:: Boommm....!!! ::.

Hadoiiiiiiiiiiiii.....
berdarah hati rasanya nak tulis entry ni la....
huhuhuhuhu....
:(

Cite nyrr cmni....
smalm ptg...g umah mmbr jap...
so parking la kat tepi jalan...sbb da mmg umah bliau dtepi jalan kan..kan...
xkan nak park kat dalam umah lak....
lgpon kat citu luas n bknlah sibuk pon...
org cakap kalo nak tdo pn boleh arr kat tgh jalan tu...
huhuhuhu...
tgh syok2 dok dalam kete nak tggu mmber tu datg...
ttb boommmm....!!!!
aikkkk....apakah itu...toleh kiri xd org...toleh kanan xd org...
skali toleh blakng...
haaaaaaaaaaaaa...hambikkkkkk.....
1 kete perang da langgar bumper kete eiyda...
kete tu mmg otai bangat....
warna merah...keadaan kete tu pon da sngat uzur...
fuhhhhhhhh....
mnguji ksabaran botol la time tu kan....
ape lg...eiyda kuar dgn tahap darah da naik smpai ke muke...
mmg nak kne sembur ini org arrr....
lalu melangkah kuar dgn perasaan yg sngat haru biru...
yg sukar dikawal...
yg x trkawal...
yg hilang kawalan..............

1st skali.....tgk bumper dolu....
calar tuuuuu...siap de warna merah lak...
hadoiiiiiiiii.....
pastu mate ini trus mncari siapakah gerangan yg langgar kete..
sekali yg langgar tu........................................
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
seorang llki yg agak brumur.....mmg sngat brumur....
dalam 60an kot...
pkcik tu kuar je kete...
ayat prtama yg kuar drp mulut dia....
" pakcik btul2 mnta maaf nak...pakcik x prasan...pakcik btul2 x sngaja..."
brulang2 kali....

smbil tangan pakcik tu ala2 mcm nih....

pastu ape lg....
sifat baik hati n simpati yg amatz tu pon dtg....
x jadi nak marah...
cian le plak nak marah kan....kan...kan...
pkcik tu mmg da tua....nak marah pon x smpai hati....
eiyda tgk muke dia pon cian...lalu pkcik tu bg la duit ckit....
kalo ikutkan nak polish pon x lepas tau...
haihhhhhhh....
:(

tp xpelah...
nak wat cmne kan....
sifat brperikemanusiaan tu sngat tinggi.....
n telah mnguasai....
kuang3x....
hahhahahahhahahahhahaha.....
:P


.:: Bday... ::.


Hepi besday 2 u...hepi besday  2 u...
hepi besdat 2 u abg....hepi besday 2 u....
tiup lilin....!!!!!!
hahhahahahahhahahahahaha....
sangat meriah....
:P


mcd dlupekan sbb ade yg lbih dutamakan...
:)

inilah yg dutamakan...
hhehehhehehehhe...
"P

da pandai tgk tv...  :)

kasih seorang ayah....skejap je masa brlalu...
:)

 hari makn2....hahahhaha...
:)

yeahhhhhhhh...tiup2....  :)

sedap kek ini...   :)

 :)

julia da excted...hehhehehehe....  :P

yeahhh...acara memotong kek...  :)

 kikikikiki...apelah yg dborakkan tu...  :P

 hehhehehehehhehe......:)

 ketawa sakan...  :)

 tiup lilin....!!!!!    :P

:)

lpas da mkan n kenyang sakan...
lpak2 jap umah abg....smbil brborak sakan...
lbih meriah sbb arin pon ade...
sngat best....
tamatlah sudah kisah 8 july 2011....
:P

Monday, July 04, 2011

.:: Kisah seram ::.


Search kat tenet ttba trmask kat forum ni...
perghhhhh...
mmg layan la kan crita2 cmni...
lpas da baca bnyak2..sndri gigil...
muahahhahahhahaha...
sbbnya dolu2 ade gak pnah mngalaminya...
tp nnt2 la eiyda story...
hehehhehehhehehehhee....

So kat cini nak kongsi ape yg menarik...
n brdasarkan pngalaman drg...
btul atau tidak wallahualam...
:)

i ade juge pernah stay kat PD .....yg Guoman tu mmg  lain ckit juge rasa...tapi yg paling seram punye kat Palm Spring resort...fulamak......siang nampak best tapi bile malam menjelma, i tak brani betul nak pegi jln2 kat sana....blok apartment bukan main byk lagi , tapi bile group company i dtg nak family day kat sane , kata weekend full house, bila smpai, hmmm bunyi cengkerik aje yg ade....

faham aje la blok yg sunyi menyepi...kawan i sorang tu tepaksa pindah masuk aprtment i pasal kena kacau...masa i ikut dia ambik brg dia (masa tu dah 11 lebih mlm) , sejuk ade, lemah semangat pun ada....paling gerun, bile masuk aje bilik satu nie, terus kene blackout..bayang kan la perasaan mase tu..nak nangis pun ada....bile dah dpt semua bantal dn brg dia kan, hah, tiba2 je pintu bathroom tebuka sendiri...kawan aku sempat toleh kat aku bagi signal nak cabut cepat....by de time aku baru nak buka pintu keluar, door knob pulak tecabut! apalagi we both menjerit mcm apa....dpt juge aku buka pintu ..tapi masa we lari turun pegi blok satu lagi , kawan i kate dia sempat toleh belakang....dia tengok ade lembaga hitam meluru keluar dr bathroom tadi.......
smpai bilik akhirnye, we all terus crita kat geng semua...mlm tu mmg semua 5 org padat tidur bilik sama...sempit aje la.asal dpt survive balik KL 2 days after tat....tapi tiap kali jln dekat blok tu mmg rasa lain juge.....

******************************

Ada skali kat Subang Park (hotel murah je ) i kene ..tis time mmg ade member share bilik dgn i...so malam tu i bgtau i nak pegi dinner dgn bf i yg keja kat KL (i kat KCH )...so kira malam tu kite org spend time separately la ...time mase dinner . member i call kate dia balik lewat ckit (syok clubbing la tu) .siap bf i send me bek to de hotel, i tak rasa apa2 pun. bf i tanye wil i be ok alone..i ok je..hahah...so masa i prepare nak tido, mase tu i kat bathroom tengah mandi, i dengar pintu depan tutup, maybe member i balik awal frm wat she said earlier. i smbg syok mandi je...lepas mandi , masa i tengah naik katil, i tengok member i berdiri kat window mcm mengelamun pjg..aku usik dia tanye apasal balik awal . tapi tak juga dia jawab. aku ingat dia mungkin tengah bad mood, aku biarkan je. aku terus baring . dlm pada nak melelap kan mata tu, i tengok member i tu jln pegi dekat katil lepas tu baring tepi i . masih juge dia diam. tak pasal2 2jam (estimate) aku dah syok tido, aku terbangun pasal doorbell bunyi tak henti2. aku annoyed psal apa pulak ade org kacau mlm camni, pasal apa pulak member i tak buka pintu juge. bile i bangn jalan ke pintu, i tengok member i tu masih tidur lagi...apa lagi i buka la pintu..tekejut beruk aku bile tengok member aku yg tengah bunyi kan doorbell tu..member tanya apasal tak jawab handphone awal tadi pasal dia lupa bawa card , itu pasl dia ring doorbell berkali2 . masa tu i mmg dah pucat ...i tarik member masuk bilik , "member "yg atas katil tu dah takde. katil pun belum lagi digunakan. apa lagi, we all terus cabut , call bf i suruh ambik kite org mlm tu juge , check out terus , (mase tu dah 2 am) ...tak sangka pulak ade member xtra

******************************

2 minggu aku ada pergi kursus kat Riviera bay resort di melaka selama 3 hari.. bila dah sampai tu, perkara yang pertama aku n the buat ialah check in.. kami ditempatkan di bilik ala2 apartment 2 bilik seramai 4 org.. bilik no.219..mula2 aku jejak kaki ke dlm apartmen tu, aku rasa lain mcm.. bulu roma tegak berdiri... tp aku diam jer...

tepat jam 2 ptg, we all kena pergi dgr taklimat.. aku dan member bilik aku tak dan nak baring2 kat atas katil... we all habis kelas tu waktu mlm... dah abis minum mlm, aku dan member bilik terus balik rumah pastu bila aku nak tidur, aku selak selimut.. alangkah terkejutnya aku bila aku tgk darah ada kat atas cadar.. aku dah mula nak naik angin.. aku ingat house keeping tak tukar cadar tu.. pukul 12.45 mlm, depa dtg tukar cadar.. mlm tu bila nak tidur, aku dan member aku dgr bunyi org jalan2 kat depan bilik kitaorang dan bunyi org selongkar barang dalam plastik.. we all diam jer.. aku tutup seluruh bdn aku dgn selimut sampai pagi..

sealwal jam 6.00 we all dah bangun nak semayang dan ke kelas.. waktu tu aku dan member bilik aku tengok cadar katil aku tu bersih dan putih tanpa ada apa2 kesan kotor.. lepas kelas tghari, aku dan member bali ke bilik.. kitorg ingat nak tidur coz kitaorang tak cukup tidur diganggu dgn bunyi2 yang tak ingin didgr..

bila aku selak selimut, Ya Allah... sekali lagi ada darah atas cadar tu.. kali nie darah tu cam darah baru yang nak kering.. aku dan member bilik dah takut.. mujur ada sorg kakak nie berani skit.. we all panggil management resort tu.. depa kata bilik tu dah lama kosong dan tak ada org.. we all ler org yg pertama duk bilik tu..

kitorg minta tukar bilik tapi tak dpt.. pihak resort beri satu extra bed percuma.. so, we all tidur 4 org satu bilik kecik kat belakang.. aku ingat bila dah pindah bilik, sumer ok rupanyer tak.. bila kitorang nak tidur, benda tu bukak tv kuat2.. pastu kasut kitorg yang bersusun elok kat depan pintu dicampaknyer ke pintu bilik kitorng.. ada bunyi org ketuk pintu kuat.. we all dah takut.. pastu dgr cam org baling batu kat beranda.. bunyi org bertukang dan seret barang kat syiling atas.. ya allah.. spjng mlm tu, benda tu betul-betul kacaukitorg..

lepas nie aku tobat takkan pergi resort tu lagi.. takut siot..

******************************

For info untuk orang2 yang selalu pegi KL......   Kalau u all nak tahu ini
cerita benar yang aku experience last few weeks.  Korang jangan seram.
kalau malam tak boleh tidur jangan salahkan aku  salahkan Annie. Begini
ceritanya.

  Aku, anak2 aku, maid aku,  mak and bapak mertua and a few makcik pergi KL
for short trip from 10 to 13 March 06.  Laki aku tak ikut sebab
tak dapat  cuti.  Pergi sendiri naik bus sampai hotel dah pukul 1 pagi.
Bapak  mertua  aku nie book 3 bilik hotel tapi yang kita perlukan 4 bilik
(makcik aku  nie  last minit nak ikut). Pada mulanya reception cakap tak
ada bilik kosong  lagi until 2morrow after 12pm baru ada.
Soon after that  manager hotel  turun and she says ada satu bilik available
so we can take the room.

  So happily kita check-in lah bilik masing2.

  Bila aku masuk hotel room  aku dapat rasa macam ada orang baru gunakan
bilik tu sebab tuala mandi terbentang atas sofa,  hand towel bersepa2
dan  gelas dah di gunakan. Aku ingatkan housekeeping kelam kabut kemas
bilik  so they overlook. Kita pun tidurlah. Tengah tidur aku rasa
air-con bilik nie  sejuk semacam so aku pergilah tutup aircon tapi dia
punya sejuk tak  hilang  sampai ke pagi... real beb.

  Besok pagi aku telepon housekeeping suruh hantar tuala baru .  Bila
housekeeper datang dia nie terjenguk2 kat bilik aku macam cari sesuatu.
Aku pun pelik juga.  Ok cut the story short malam kedua tengah nyorok aku
rasa macam orang gegarkan badan aku bila aku bangun my girl yang
tidur  sebelah aku tak ada. Aku ingat dia jatuh katil tengok kat bawa tak
ada  aku  punya panic dah lah gelap nasib baik aku left the wardrobe
light on.

  Korang tahu girl aku kat mana????.  Dia tercegat kat tepi pintu dengan
mata  terbeliak and staring blank.  Aku panggil nama dia dua kali dia
tak ada  actiont bila aku gegar badan dia baru dia tersentak dan menangis

  Anak perempuan aku nie masih menyusu badan umur dia dah nak masuk 2
tahun,  dia nie malam tak boleh berenggang dengan aku, kalau malam aku
pergi toilet  dia terjaga aku tak ada pun dia nangis inikan pulak berjalan
dalam  gelap  sorang2 very unlike her.

  Back to the story - aku pun terperanjat beruk but the strange thing is
aku  nie tak takut pulak. Aku cuma yakinkan diri aku nie yang anak aku
banyak   main kat Sunway sampai mengigau.   I put her back to sleep sebab
penat sangat aku pun tidurlah.

  The next day balik dari masjid India(aku pergi dengan makcik2-anak2 and
maid aku duduk hotel)dah nak magrib anak2 belum mandi2 lagi so aku
nie macam tarzan lah suruh dia orang semua pergi mandi tiba2 aku dengar ada
orang ketuk pintu kuat sekali. Yang peliknya maid aku yang paling dekat
dengan pintu buat bodoh aje tak nak buka pintu.  So aku pun bukak lah pintu
tu. Korang tahu sapa?? Nobody!!!! instantly aku rasa bulu roma
aku  berdiri  semacam.  Aku  baca ayat kursi dan tutup pintu.

  Malam tu aku doa2 jangan lah jadi apa2. Alhamdullialah tak ada apa2.
Besok  bila dah check out aku tanya maid aku semalam dengar tak orang
ketuk  pintu  kuat2.  Dia cakap tak dengar dia pun hairan kenapa aku tiba2
buka pintu tu.

  Balik Singapore badan aku rasa tak sihat MC dua hari aku bilang laki aku
apa yang terjadi kat bilik hotel tu.  laki aku nie pun rasa macam
tak sedap  so dia minta tolong pakcik dia tengokkan aku nie takut ada benda
yang  ikut  aku balik.

  Nak tahu apa Pakcik dia cakap?? dalam bilik tu ada PONTIANAK dia nie nak
takut2kan aku nasib baik aku tak takut dan mulut aku nie tak
cabul dan  nasib baik cik PON nie tak ikut aku balik Singapore. Kalau tidak
jadi  satu  kerja aku kena hantar dia balik KL . Aku demam sebab
terperanjat.  So  the  moral of the story book hotel room in advance and
don't push for room kalau  reception say no more room available .  Nanti
dia kasi bilik hotel yang   Cik Pon duduk. For your info the hotel is
HOTEL ISTANA jangan ambil bilik 712.

  Shukurlah tak jadi apa2 pada aku dan anak2 aku
:tq:

******************************
ADO satu hotel nie di Melaka...dah lama dah hotel ini ada cat warna merah...dlm 10 -15 tingkat kot..nak masuk je hotel nie kat loby nya ado satu patung buddah besar gak...
di kerana terlalu sangat banyak ganguan ..akhirnya hotel ini di tutup ..gitu lahh cerita org tempatan...nak tau kat mana klu pi Zoo Melaka+Taman Buaya dongak sikit atas bukit ada nampak hotel warna merah ( di belakang Dataran Sejarah )

aku last week pi sana nak tengok betul ke Hotel tuu dahh tutup...comfem dahh TUTUP...tapi yg peliknya nampak tingkap2 kat bilik tu masih ada langsir cam ado org. duduk lak...

mungkin ini Hotel untuk "diorang" tinggal masa pi Melawat Melaka...

******************************




Sunday, July 03, 2011

.:: Roti terbang.. ::.

Hari tu kitrg kuar umah dalam kol 830pm...
tujuannya adalah semata2 nak g tgk hp...
Samsung Galaxy S II...
sungguh mnggoda...hahahhahaha....
da hampir2 da nak ambik...
tp entahlah..kitrg pk dolu sbb masa tu kdai da nak ttp..
so xmo la klam kabut kan...
:)

Dalam otw balik tu 
smpat lg singgah kat cini...
perghhhh dasatttt tuuu...
terbang2 abg tu buat roti canai yg kitrg order...
hahahahhaha...
:P

Abg ni dolu pnah masuk prtandingan...
menang...dapat rm20,000 kot...
rasanya la ye..
(erkkk sorila kalo salah..)

haa tgk la abg ni wat roti canai...
mmg expert...
kalo eiyda la..rasanya roti canai tu da trlekat kat syiling atau dinding da...
muahahahhahaha....
:P


video

haaa...ni plak roti tlur...
sedap weiiii.....

lmbut sngat...
mmg mnyelerakan...
hehehhehehehhehehehhehe...
:P

Lokasi : Teluk Mas
Kdai : Restoran Hikmah..
:)